Nemme måder at style din Bomberjakke

Hvad er en bomber jakke?

En bomber jakke kan genkendes på dens ribbede manchetter, foransiddende lynlås og definerede halsudskæring. De kommer i mange stilarter og tilpasninger, fra det standard talje-længde design til den lange, og nogle af dem fås også med hue.

 

Hvordan man styler sig med en bomber jakke

Der er masser af forskellige stilarter at vælge imellem når det kommer til din bomber jakke. For at gøre det lidt lettere for dig, har vi tænkt os at præsentere nogle få kategorier du kan læse igennem inden du gør dit køb.

Shop bomberjakker på ASOS her

 

Sports Luxe

Sports Luxe er blevet et af de mest populære looks i nyere tid, hvor du tilfører sportswear til dit hverdagslook. Smid din jakke på hen over en lang t-shirt, polo eller sweatshirt og par det med et par joggingbukser. En anden måde at kreere dette look kunne være at lagre dit outfit med en hoodie under din jakke. Vælg en hoodie i en mørk farve som sort eller navy for at opnå det bedste resultat.

 

Hvid bomber jakke

En hvid bomber jakke er uden tvivl et karakteristisk stykke at eje. For mænd vil denne være en perfekt jakke til et forårs-look. Hvis man parre denne med noget afdæmpet og neutral, vil du kunne skabe et stilet og trendy look som du nemt kan bære gennem hele sæsonen.

 

Grøn bomber jakke

Få din Bomber til at skille sig ud på den rette måde ved at parre det med noget simpelt eller neutral. Det fantastiske ved den grønne Bomber er, at de fleste basis outfits kan bæres under den, og dit look vil med det samme blive forbedret uden du behøver at iføre dig en frakke eller jumper. Det betyder altså at du ikke behøver have en Bomber med et skørt mønster eller i en kraftig farve, for at skille dig ud.

 

Afslappet

Til det afslappede look kan du matche din jakke med et par sorte chino bukser eller et lignende par casual bukser. I de koldere sæsoner kan du tilføje det en sweatshirt i grå eller sort for at holde varmen. Du kan style dit outfit med en beanie for et endeligt look. Når det kommer til fodtøj, så overvej et par sneakers og så kan du ikke undgå at vinde.

 Shop bomberjakker på ASOS her

Semi formelt

En dresscode der ligger mellem formelt og afslappet kan være svær at opnå, men hvis du tager de rette elementer fra begge dele, så kan det næppe gå galt. Eftersom din jakke er på den aflsappede side af skalaen, så bør du parre med en formel trøje, for derefter at bringe et afslappet element ind i dit look igen gennem et par afslappede bukser – for eksempel et par chino bukser. Af fodtøj ville et par simple læder sko fungere fint, da de skaber et formelt men alligevel afslappet look. Bare husk at dine sko skal holdes så rene som muligt!

 

Formelt

Det virker måske usandsynligt, taget dens militær-baggrund i betragtning, men bomberjakken kan faktisk se fantastisk ud med et formelt outfit. Et par slim fit denim bukser eller ankel-korte bukser fungerer godt med en formel trøje eller skjorte. Hold dig til simple og enkle farver så det er din bomberjakke der markerer dit outfit og så det formelle element ikke går tabt.

 

Læder bomberjakke til mænd

Perfekt til koldt vejr, da bomberjakke af læder er tykkere og kraftigere end modparten af nylon. Du kan nemt style en læder bomberjakke med et par brugte sneakers, ripped jeans og en falmende t-shirt.

 Shop bomberjakker på ASOS her

Læder og ruskinds bomberjakke

Ruskind bliver betragtet som stof af højere kvalitet og giver dig et lidt dyrere look. Den teksturerede overflade bringer et interessant, stilfuldt element ind over en ellers normal jakke. Til denne type look vil farver som beige, stone og brun komplimentere jakken bedst og du bør matche den med hvide eller sorte overdele.

 

Bomberjakke af nylon

Nylon eller polyester er nok det mest normale indenfor Bomber Jakker og de fungerer perfekt i forårssæsonen. De findes i masser af forskellige farver. Fordele ved det lette material betyder at det er nemt for dig at lagre den med dit outfit uanset om det er varmt eller koldt.

 

Bomberjakke af uld

Bomberjakken af uld vil være oplagt til vintermånederne, da ulden vil afholde dig fra at fryse.

 Shop bomberjakker på ASOS her

Print, mønster og camo

For at opnå bedst resultat med en bomber jakke der har print eller mønster, bør designet af jakken være så simpelt som muligt. Dette fungerer bedst med lette jakker som dem der er lavet af nylon, polyester eller silke. Lad din bomberjakke være fokus, og resten af dit outfit forblive simpelt.

 

Hvad bør man overveje inden man køber en bomber jakke?

  1. Passtørrelse: Det vigtigste aspekt er formentlig at din bomberjakke passer på samme måde. Tæt over skuldrene samt tætsiddende på arme og til kroppen. Det er dog vigtigt, at den ikke sidder for stramt, da du helst skal kunne lagre dit outfit indenunder.
  2. Stof: Leder du efter en Bomber til alle sæsoner eller kun til en specifik sæson? Traditionelle Bomber materialer som læder, uld og fleece fungerer godt i vinterperioden hvorimod ruskind, nylon og polyester er mere overgangs jakker der fungerer til det meste slags vejr.
  3. Farve: Bombers ser bedst ud når de bliver stylet med monokrome eller neutrale farver, da det lader jakken træde i karakter. Dette skaber frihed til at matched et meste du sikkert allerede har i dit klædeskab, hvad end det er grønt, blåt, beige og så videre.

 

Hvordan bør en bomber jakke passe?

Den originale bomber jakke var et militærklæde og var nødt til at kunne sammensættes med en masse lag af uniform og udstyr inden under, og af denne årsag er bomberjakker en del oversized. Til en almen civil beklædning er dette dog ikke et problem. I dag kan man få bomberjakker i slim-fit og andre mere passende pasformer.

Shop bomberjakker på ASOS her

Skuldre

Kig efter en jakke hvor alle sømmene falder direkte på kanten af dine skuldre. Hvis sømmene sidder tættere på din hals er jakken for lille. Hvis de falder for langt nede af dine arme, er jakken for stor. Hvis du kan løfte dine arme op i luften uden at frygte, at jakken bliver revet i stykker, så passer jakken korrekt.

 

Ærmer

Da din bomberjakke højst sandsynligt skal lagres med tykt tøj som for eksempel en hoodie, er det en god idé, at kigge efter en jakke, der har ærmer med masser af plads, uden de bliver for brede. Kig efter en jakke, hvor hullerne til ærmerne er en del større ved skuldre og biceps, men hvor de bliver smallere igen nede ved håndledene.

 

Krop

Den bedste måde at finde ud af, om din jakke passer dig er at prøve den på, og se hvor meget overskydende stof der hænger på hver side af din talje og under dine arme. Det er også en god idé at se hvordan din jakke ser ud når du har lynet den op lige så vel som når den er åben.